За нас » Заложни къщи LOMBARD'S »

Заложна къща LOMBARD'S - гр. София, бул. Христо Ботев 91

Заложна къща LOMBARD'S - гр. София, бул. Климент охридски 7

Заложна къща LOMBARD'S - гр. София, ул. Тодорини кукли бл.22А

Заложна къща LOMBARD'S - гр. София, бул. Мадрид 48

За нас - Заеми срещу залог, търговия със злато, сребро, техника и GSM-и
Заложни къщи
Заложна къща
Заложна
Заложни
залог
zalojna
Заеми
лихви
злато
сребро
телефони
gsm
Заеми срещу залог
заем
zalojni
статус на залог
оценка на вещ
злато и сребро
Какво е заложна къща?
Нормалната реакция към нещо, което ни е непознато е недоверие и несигурност. Няма нищо лошо, в това да не знаете какво е заложна къща, или да имате погрешна представа с какво се занимаваме, за това ще опитам да Ви разясня, без да използвам объркващи термини или много проценти, както правят повечето кредитни институции. Когато става дума за бързи кредити няма по-бърз от този в заложната къща. Всеки залог отнема буквално между 5 и 10 мин., като оставяте лични вещи, било то техника, бижута или какъвто и да е вид движимо имущество, които наш служител оценява и Ви предлага максималната сума, която можем да Ви отпуснем. Най-голямото объркване при хората, които не са ползвали нашите услуги идва от там, че ние не можем да предложим сума равна на тази, за която се продава дадена вещ. Това разминаване се получава, защото повечето техники, като телефони, телевизори и лаптопи бързо губят от цената си, а ние не знаем колко време ще бъде заложена дадена вещ (понякога става въпрос за месеци наред), но трябва да си подсигурим дадената сума. Други фактори, определящи размера на заема, са състояние, окомплектовка, колко стара е веща и дали е трудно или лесно продаваема. В крайна сметка, ние печелим от лихвите (за които ще разясня по-долу), по този начин запазваме клиентите си и печелим нови, а при продажбата на загубен залог печелим еднократно.
За да обясня нагледно, колко ще Ви струва, да откупите вашият залог, или с две думи каква лихва ще заплатите, ще използвам сумата от 100 лв. Имайте в предвид, че техният размер варира в зависимост от размера на заема, това дали залагате бижута или техника, и естествено услугите на коя заложна къща използвате.
  • При залог на техника в размер от 100 лв. нашата лихва е 0,50 лв. на ден. Използвам сумата на ден, защото, ако срокът на заема е 20 дни, и вие дойдете по-рано, лихвата Ви се смята до денят на откупуване (тоест плащате по-малко пари).
  • Периодите за залог са от 1 до 30 дни, като обикновено не са по малко от 7 дни, ако клиента изрично не пожелае, поради наличието на минимална лихва.
  • Минималната лихва на 100 лв. е 5 лв (минималните лихви при нас са в размер от 3% от сумата на заема, плюс 2 лв). Следователно ако Вие дойдете да откупите залога си в рамките на 10 дни, лихвата ще бъде 5 лв., и за това понякога няма смисъл периода на залог да е 2 или 3 дни. Тази лихва покрива минималните административни разходи по залога.
След като вече имате представа, как можете да вземете заем, мисля, че е време да Ви успокоя, как се грижим за заложените вещи. Всички такива се снимат в момента на залог, с цел архивиране на точното състояние, в което ни ги предоставяте, след което се опаковат по отделно и се прибират в нашият склад под номер. Бижутата държим в трезор, за ваша сигурност. В заложния билет са описани подробно марка, модел и сериен номер, както и други особености (в случай на бижута се описва грамажа и пробата на дадения метал). И накрая, но не на последно място, откупуването става само лично, срещу предоставяне на лична карта.
Освен да вземете заем, в заложната къща можете и да си купите доста интересни или необходими Ви неща, и то на съобразени със състоянието цени. С всяка покупка издаваме разписка за произход, придружена с касов бон (за разлика от нещата които купувате от OLX например). Нашата верига се радва на множество редовни клиенти, които са сигурни при закупуването, на вече проверени вещи от компетентните ни служители, и получавате талон за отстъпка, при следваща покупка(тоест отново плащате по-малко пари).
С това кратко разяснение се надяваме следващият път когато чуете думите “заложна къща” да ги свържете с бърз и изгоден начин да вземете заем, без никакви скрити условия или оскъпявания, който е лесно достъпен за всеки. Нашият бизнес е един от най-чистите начини на кредитиране и ние се гордеем с това.